Zavodu za javno dravstvo TK naloženo da obezbijedi dva miliona KM za vakcinaciju

Od navedenog iznosa, jedan milion KM je namijenjen za primarni, a drugi za sekundarni i tercijarni nivo zdravstvene zaštite

0
343
sa današnje sjednice Vlade TK (Foto: Press TK)

Vlada TK danas je prihvatila informaciju o radnom angažovanju medicinskog kadra i neophodnog nemedicinskog osoblja u javnim zdravstvenim ustanovama na području Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, Vlada je krajem marta zatražila od Ministarstva zdravstva, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povrataka, JU Službe za zapošljavanje i Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona da sagledaju finansijske i druge mogućnosti za radno angažovanje medicinskog kadra i neophodnog nemedicinskog osoblja sa evidencije Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Namjera je da se na taj način rasterete trenutno zaposleni medicinski radnici u javnim zdravstvenim ustanovama na području TK i pruže adekvatne i neophodne zdravstvene usluge građanima.

Shodno podacima prikupljenim od zdravstvenih ustanova, Vlada je usvojila iskazane potrebe, izuzev onih za koje se smatra da su neopravdane, te zadužila Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona da iznađe ukupno dva miliona KM za unapređenje zdravstvene zaštite primarnog, sekundarnog i tercijarnog nivoa u cilju finansiranja programa vakcinacije do 31. decembra ove godine.

Od navedenog iznosa, jedan milion KM je namijenjen za primarni, a drugi za sekundarni i tercijarni nivo zdravstvene zaštite.

Sve javne zdravstvene ustanove na području Tuzlanskog kantona su zadužene da omoguće što većem broju zdravstvenih radnika SSS obavljanje pripravničkog staža u njihovim ustanovama, saopćeno je iz Službe za informisanje TK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here