Zašto je pod katancem javno gradsko igralište na Slanoj banji?

0
754

“Ovo je neviđena privatizacija javnog gradskog stadiona”, izjavio je jedan mladi Tuzlak nakon što je sa grupom prijatelja došao na basket, na igralištu Slana banja, a tamo zatekao katanac na ulaznim vratima objekta kojim, kao što se vidi, gazduje JU Gradski stadion Tušanj.

Zašto je igralište zakčljučano, po čijem nalogu i kome služi ovako zatvoreno, pitanja su na koja bi nadležne osobe trebale dati odgovor.

Koliko je poznato, ulaz na igralište se ne plaća, dozvoljen bi trebao svima koji se žele rekreirati, zabaviti, oznojiti…

– Već dvije godine dolazimo ovamo i igramo i nikada nam se nije desilo da vrata budu zaključana bez ikakvog objašnjenja. Sedmično dođemo dva do tri puta da se izigramo. Koliko mi je poznato, nikada niko nije ni dolazio da održava igralište, jer smo ga mi čistili i održavali. Na obručeve smo postavljali nove mrežice kada bi se pokidale. Prošle godine smo zatekli iskrivljen obruč na jednom košu. Do danas ga niko od tih “nadležnih” nije zamijenio. Mi, kao gradska raja što dolazimo da se rekreiramo, poručili smo dva nova obruča koja nam trebaju doći slijedeće sedmice. Ali, izgleda da ih nećemo nikada postaviti zbog katanca koji stoji na ulazu u teren – kaže za naš portal Salmir Šehić, jedan iz grupe mladića koji već duže koriste ovo igralište za rekreaciju i zabavu.

Očekujemo da se ovim povodom oglasi neko iz JU Gradski stadion Tušanj i objasni zašto je i po čijem nalogu “zakatančena” javna površina namijenjena za rekreaciju i sportske aktivnosti građana Tuzle. (TL)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here