Žalba uvažena: Sud će ponovo odlučivati o pritvoru Hamdije Abdića i ostalih

0
462

Kantonalni sud u Bihaću donio je novu odluku u predmetu Hamdija Abdić Tigar i ostali, prema kojem je ukinuto rješenje o neodređivanju pritvora i naređeno novo razmatranje prijedloga Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Tačnije, Kantonalni sud u Bihaću uskoro će ponovo razmatrati odluku o dodjeljivanju pritvora Abdiću i ostalim koji su osumnjičeni za ubistvo generala HVO Vlade Šantića, prenosi USN.

“Rješenje sudije u prethodnom postupku je ukinuto i predmet će ponovo biti vraćen njemu. Samim tim uvažena je i žalba Tužilaštva”, kazala je predsjednica Kantonalnog suda u Bihaću Fata Nadarević.

Dodala je i kako je rješenje doneseno još jučer, ali da su stranke i javnost o svemu obaviješteni danas.

Podsjećamo, Hamdija Abdić i još četiri osobe uhapšeni su prošle sedmice zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistva generala Šantića, koje se desilo u noći 8. na 9. mart 1995. godine u Bihaću.

Pritvor za ove osobe je predložen zbog sumnje da bi mogli utjecati na istragu i uznemiriti javnost, ali je Kantonalni sud u Bihaću ranije odbacio prijedlog za pritvaranje, nakon čega su uhapšeni pušteni na slobodu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here