Zagreb: Otkrivena ploča s imenom Park Envera Čolakovića

1
256

U Martićevoj ulici danas je službeno otkrivena ploča s novim imenom Park Envera Čolakovića čime je ovaj hrvatski, mađarski i bošnjački književnik, autor romana Legenda o Ali-paši dobio svoje obilježje u Zagrebu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ploču s imenom “Park Envera Čolakovića” u Martićevoj ulici, prekoputa Trga fra Grge Martića, otkrili su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i sin Envera Čolakovića Esad Čolaković.

Esad Čolaković je izrazio zadovoljstvo da se ovaj park nalazi upravo pokraj adrese Martićeva 33 A na kojoj je književnik stanovao s obitelji i gdje je napisao nekoliko još uvijek neobjavljenih pjesama posvećenih Martićevoj ulici.

“Otvorenjem ovog parka ujedno se odaje priznanje svim Bošnjacima koji su u hrvatskoj kulturi, znanosti, društvu i raznim područjima života ostavili trajan znamen i dali doprinos, na primjeru mog oca hrvatskoj kulturi, jednako kao i bošnjačkoj”, kazao je Čolaković.

Naglasio je kako je roman legenda o Ali-paši roman koji iznova nalazi poklonike u mlađim generacijama, posebno u Bosni i Hercegovini.

Download PDF

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here