Zadraninu prijeti zatvor zbog odbijanja da ugosti gej par

0
613

Zadraninu Tomislavu Gospiću, vlasniku apartmana ”Identity”, prijeti kazna zatvora do tri godine zato što je odbio da ugosti gej par iz Brazila, piše zagrebački “Večernji list”.

Zadarska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Gospića zbog toga što je počinio krivično djelo povrede ravnopravnosti.

Ako Gospić bude proglašen krivim mogao bi završiti u zatvoru sa zaprećenom kaznom do tri godine zatvora.

List piše da je brazilski par htio da letuje u Zadru ovog septembra, pa su preko internet portala za iznajmljivanje Booking.com, rezervirali smeštaj u apartmanu ”Identity”.

Saznavši da je reč o homoseksualcima, vlasnik je zatražio otkaz rezervacije, nakon čega su se Brazilci požalili pomenutom portalu, koji je iznajmljivaču otkazao saradnju.

Isto je učinio i još jedan portal za buking Airbnb, a apartmana u objektu “Identity” više nema na na portalu Turističke zajednice Grada Zadra, koja je oštro osudila takav potez prema gostima.

U cijeli slučaj uključila se i policija koja je nakon toga krenula u kriminalističko istraživanje sa ishodom podnošenja krivične prijave Državnom tužilaštvu.

Inače, krajem prošle godine desničarskog Udruženja “U ime obitelji” pokrenuli su hajku na Facebooku, a sada se na udaru našao i Booking.com. Nekadašnja članica spomenutog udruženja Ana Marija Marković pokrenula je, naime, peticiju kojom želi da izbori pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gej osobama.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here