Za Novu godinu: Čola u Sarajevu, Frajle i Nesko u Tuzli, u Mostaru Zoster i Sevdah Reunion…

0
747

Javni doček Nove godine organizovan je večeras u većini bosanskohercegovačkih gradova, a velika zabava se sprema u Sarajevu, gdje će koncert održati Zdravko Čolić, dok će Banjalučane zabavljati Lukijan Ivanović, Nikola Rokvić i grupa Leksington.

Veselo će biti i u drugim gradovima, poput Mostara gdje će nastupiti Zoster i Mostar Sevdah Reunion, dok će Tuzlake u 2018. uvesti grupa The Frajle.

Posjetioci Jahorine moći će da uživaju u koncertu Željka Joksimovića, a ulaz na ovaj koncert je besplatan.

Banjaluka

U novogodišnjoj noći u Banjaluci, 31. decembra, program počinje u 20 časova koncertom Lukijana Ivanovića, zatim od 21.20 časova pjeva Nikola Rokvić, a od 23 časa pa sve do jedan čas iza ponoći nastupa Leksington bend.

Prvi dan nove 2018. godine, 1. januara od 21 čas pjeva Dženan Lončarević i od 22.10 časova Toni Cetinski.

Dobra zabava je zagarantovana, a to je potvrđeno i sinoć, kada je Banjalučane zabavljao Sergej Ćetković, a gradski trg je bio pun.

U toku novogodišnje noći, biće organizovan i besplatan javni prevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prevoza. Raspored pogledajte OVDJE.

Sarajevo

Koncert na otvorenom, na Marijin Dvoru biće vrhunac spektakla u Sarajevu, a legendarni Čola obećava odličnu zabavu. Sarajevo je već unazad nekoliko dana preplavljeno turistima, koje i večeras čeka dobar provod. Većina smještajnih kapaciteta za novogodišnje praznike je popunjena.

Novogodišnja zabava u Sarajevu počela je sinoć na trgu ispred katedrale Srca Isusova, kada je nastupio omladinski hor MusikArt. U 2018. godinu svi oni koji budu večeras na Marijin Dvoru ući će uz najljepše hitove Zdravka Čolića, koji će specijalno za večeras odabrati poseban repertoar.

Nastavak novogodišnje zabave začiniće sutra na istom mjestu Crvena jabuka.

Tuzla

Javni doček nove, 2018. godine biće upriličen i u Tuzli. Na Trgu slobode u ovom gradu prisutne građane u novogodišnjoj noći zabavljaće članovi bendova Crystal i Big Brothers te muzičar Nesib Delibegović Nesko.

Kao zvijezde večeri pojaviće se članice novosadskog akustičnog kvarteta “The Frajle” koje će Tuzlake i uvesti u 2018.

Mostar

Javni doček Nove godine organizuje se u Mostaru prvi put nakon deset godina. Dvodnevnu manifestaciju koja se održava na Šetalištu obilježiće nastupi domaćih, mostarskih bendova. Najveće zvijezde su Zoster i Mostar Sevdah Reunion koji će svirati u novogodišnjoj noći, a osim njih nastupit će i bendovi Sinergija, Malter Ego, Tale Quale, Floridus, Smooth Groove, Blues Caravan i Mostar Rock School Blues Band.

Trebinje

Grad Trebinje prirediće doček na otvorenom, a Trebinjce i njihove goste na Trgu slobode zabavljaće beogradski Blah Blah bend i domaći rok sastav Krugovi u žitu.

Jahorina

Olimpijski centar “Jahorina” u saradnji sa kompanijom “M:tel” u novogodišnjoj noći organizuje koncert Željka Joksimovića na platou ispred hotela “Bistrica”, gdje će ulaz biti besplatan.

Brčko

Stanovnike distrikta Brčko u Novu 2018. uvešće popularni pjevač Željko Samardžić.

Zenica

Građani Zenice uživaće u cjelodnevnom programu koji počinje u 12 sati. Dobro druženje najmlađim Zeničanima svojim nastupom omogućiti će članovi Dječije lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta, djeca iz zeničkih obdaništa, članovi plesnih klubova Stars i Iskra te Djeda Mraz.

Program za starije počinje u večernjim satima uz bend Gruver, Adnu Avdić i DJ Kerima, a vrhunac večeri pripasće regionalno poznatom bendu Miligram koji će Zeničane, ali i posjetioce drugih bh. gradova koji će organizovano doći u Zenicu, uvesti u 2018. godinu. (nn, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here