Za godinu dana ukrali 10.000 litara goriva

0
487

U akciju “Dizel” policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška na mjestu izvršenja krivičnog djela “Teška krađa” zatekli dva lica i to N. M. (1997) i M. V. (1980) iz Gradiške, koji su lišeni slobode zbog sumnje da su za godinu dana ukrali 10.000 litara goriva, javlja Anadolu Agency (AA).

“Lica se sumnjiče da su od septembra 2017. godine do septembra 2018. godine, na benzinskoj pumpi u Novoj Topoli, opština Gradiška, uz upotrebu podesnih predmeta, izvlačili pogonsko gorivo kroz otvor podzemne cisterne u prethodno spremljene plastične kanistere, otuđivši od oko 10.000 litara pogonskog goriva, čime su pričinili značajnu materijalnu štetu”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Gradiška.

Na osnovu naredbe nadležnog suda izvršen je pretres kuća N. M. i M. V. pri čemu su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, kao što su kanisteri u kojima se nalazi pogonsko gorivo i ručno izrađena oprema za izvlačenje goriva iz podzemnih tenkova.

“O svim okolnostima vezanim za postupanje u navedenoj akciji, obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon ispitivanja osumnjičeni otpuste na slobodu, a da se protiv njih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj”, navodi se u saopštenju.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here