Za danas najavljene blokade puteve u BiH zbog poskupljenja goriva

0
365

Građani Republike Srpske danas će, kako je najavljeno, u 17:00 časova na putevima zaustaviti svoja vozila na jedan sat i na taj način iskazati nezadovoljstvo zbog poskupljenja goriva, koje je za oko pola marke skuplje u odnosu na januar ove godine.

Cijena goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj po litru iznosi oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka.

Ovo je treće poskupljenje goriva u ovoj godini što je izazvalo nezadovljstvo kod građana jer to za posljedicu ima i povećanje cijena i ostalih životnih namirnica.

Sve se dešava nakon što su Srbiju u petak poslijepodne blokirali prosvjedi zbog poskupljenja goriva, a vozači su u nekim gradovima potpuno zapriječili prometnice zahtijevajući da država smanji poreze i svoj udio u cijeni benzina i dizela.

Sličan scenarij pripremaju, barem sudeći prema Facebook grupi “Stop poskupljenju goriva!!!”, i vozači u BiH, piše Večernji list BiH. Naime, više od 5,5 tisuća članova spomenute grupe najavljuje blokadu cesta diljem BiH. – Ovo se mora širiti dalje da cijela BiH bude obaviještena, znači, svi građani BiH 10. lipnja. 2018. u 17 sati staju na ulice gdje god se našli u tom trenutku, a bilo bi najbolje na glavnim ulicama… Pravimo zastoj na sat vremena svakog dana u 17 sati od 10. lipnja, pa dalje sve dok se cijene goriva ne smanje…”, navodi se u objavama korisnika na FB.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here