Washington Post objavio snimak: Trump tražio da se u Georgiji ukradu glasovi

0
322

Američki predsjednik Donald Trump pokušao je natjerati državnog tajnika Georgije da ukrade glasove u njegovu korist, objavio je Washington Post koji je priložio i audiosnimku razgovora.

Razgovor, dio kojeg je objavio Washington Post, trajao je sat vremena, a u njemu su sudjelovali Trump, državni tajnik Georgije Brad Raffensperger te još nekoliko visokopozicioniranih republikanaca i pravnika, prenosi Index.

Trump u razgovoru konstatira da su ljudi u Georgiji bijesni.

“Vidi, sve što tražim je da pronađeš 11.780 glasova. Jedan više nego što imamo”, kaže Trump i ponavlja da su pobijedili na izborima.

Državni tajnik mu kaže da to ne može napraviti. Trump cijelo vrijeme inzistira da pronađe glasove i ponavlja da je on pobjednik. Pita jesu li namješteni izbori, govori da se o tome priča. Državni tajnik mu govori da to nije tako, a Trump mu prijeti i govori da krši zakon.

Bijela kuća još ništa nije komentirala.

Ako je snimka autentična, a zasad nema dokaza da nije, radi se o vjerojatno najvećem skandalu Trumpove političke karijere.

Donald Trump izgubio je na izborima početkom studenog od demokrata Joea Bidena. No, Trump ne priznaje poraz i tvrdi da je pokraden. Inauguracija novog predsjednika trebala bi se održati 20. siječnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here