VSTV će provjeriti postupanje tužilaca u Banjoj Luci u slučaju “Dragičević”

0
219

Iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) su za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) kazali da su po službenoj dužnosti registrovali pritužbu o mogućoj povredi dužnosti tužilaca Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

“Iako različiti medijski navodi ne upućuju nužno na zaključak o mogućoj povredi dužnosti tužilaca Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, Ured disciplinskog tužioca VSTV-a je odlučio da registruje pritužbu po službenoj dužnosti”, naveli su iz VSTV-a.

Iz VSTV-a su dodali i Ured disciplinskog tužioca nema ingerencije da ispituje navode o povredi dužnosti policijskih službenika.

Advokat Davora Dragičevića uputio je apel VSTV-u i Uredu disciplinskog tužioca da istraži zakonitost postupanja Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, uhapšen je u utorak zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti zbog navodnih prijetnji ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču 17. decembra ispred zgrade Vlade Republike Srpske.

Njegovo hapšenje izazvalo je protest na banjalučkom Trgu Krajine prilikom čega je uhapšeno više osoba, a među kojima su bili i istaknuti opozicionari u Republici Srpskoj (RS).

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here