Vrijeme: Umjereno oblačno, u noći kiša, susnježica, snijeg

0
189

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac -15; Bugojno -7; Sarajevo -6; Srebrenica -5; Bijeljina, Bjelašnica, Gradačac i Ivan Sedlo -4; Doboj, Livno, Široki Brijeg i Tuzla -3; Banja Luka, Bihać, Prijedor i Sanski Most -2; Grude -1; Trebinje 2; Mostar 3; Neum 5°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći na nedjelju u Bosni i na sjeveru Hercegovine u nizinama se uglavnom očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

Biometeorološka prognoza je nešto povoljnija za Hercegovinu i jugozapad zemlje, pretežno zbog stabilnijeg vremena i povremenih sunčanih intervala.
U Bosni će biti hladno i tmurno, što će uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, naročito u jutarnjim satima. U drugom dijelu dana, usljed promjene vremena i padavina, opšta slika će se dodatno pogoršati.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here