Vrijeme: Umjereno oblačno, temperatura od 14 do 20 stepeni C

0
248

Jutros je u Bosni i Hercegovini mala do umjerena oblačnost. Dosta magle ima u Krajini i cijelom sjeveru Bosne, te po kotlinama u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac 3; Bjelašnica 4; Bijeljina 5; Bugojno i Srebrenica 6; Brčko, Gradačac, Ivan Sedlo, Jajce, Tuzla i Zvornik 7; Doboj, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 8; Livno 9; Bihać i Prijedor 10; Banja Luka, Široki Brijeg i Stolac 11; Trebinje 12; Mostar 13; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 5hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Pojava magle u prijepodnevnim satima, u Bosni, kod osjetljivih osoba može uzrokovati manje probleme, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom dijelu dana. Nakon toga, u cijeloj zemlji će biti ugodnije.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here