Vrijeme: Umjereno do pretežno oblačno

0
337

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama lokalno ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 9; Sokolac 10; Bugojno i Ivan Sedlo 12; Bihać, Livno, Sanski Most i Srebrenica 13; Prijedor i Tuzla 14; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Jajce, Sarajevo i Zvornik 15; Brčko 16; Stolac 17; Gradačac, Trebinje 19; Mostar 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 5 hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne umjereno, a u drugoj polovini dana i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se prognoziraju na istoku i sjeveru Hercegovine, zapadu, jugozapadu, istoku i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

Tokom prijepodneva će biti svježije i ugodnije. U drugom dijelu dana, usljed visokih temperatura i strujanja toplijeg zraka, moguće su izraženije poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Četvrtak 20.09.2018. godine Tokom prijepodneva će biti svježije i ugodnije. U drugom dijelu dana, usljed visokih temperatura i strujanja toplijeg zraka, moguće su izraženije poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here