Vrijeme: Umjereno do pretežno oblačno

0
190

Jutros je u Bosni umjereno do preežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan Sedlo, Livno 7; Bugojno 8; Grude, Sanski Most 9; Široki Brijeg 10; Mostar, Sarajevo, Tuzla 11; Bihać, Gradačac, Zenica 12; Neum 13;

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno.Tokom poslijepodneva u Bosni se očekuje kiša i lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom. Kiša je moguća i ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu do 24 °C.

Uz povoljnije biometeorološke prilike u većem dijelu dana, stabilnije vrijeme i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Moguće je da se u poslijepodnevnim satima opšta slika djelimično pogorša, usljed nešto izraženijeg osjeta sparine, pri tome će povremeni lokalni pljuskovi također kvariti ugođaj.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here