Vrijeme: Sunčano, u večernjim satim kiša i grmljavina

0
365

Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim područjima.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Sokolac 10, Ivan Sedlo 13, Sarajevo i Srebrenica 14, Bugojno i Jajce 15, Livno, Sanski Most i Zvornik 16, Bihać, Doboj, Prijedor i Tuzla 17, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Stolac 18, Banja Luka, Bijeljina i Trebinje 19, Brčko 20, Mostar 21 stupanj.

Danas će u Bosni preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. U drugoj polovini dana, razvoj oblačnosti, u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovat će lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27 na jugu zemlje do 30 stupnjeva.

Nestabilno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uslovljava lošiju biometeorološku prognozu za veći dio zemlje. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati, pretežno zbog većeg sadržaja vlage u zraku. Poželjno je suzdržati se od pretjeranih aktivnosti. Opšta slika će biti nešto ljepša u Hercegovini.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here