Vrijeme: Sunčano uz umjerenu oblačnost

0
101

Jutros je u Bosni većinom mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama ima dosta magle. U Hercegovini je većinom sunčano. Umjerene naoblake ima na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar i Tuzla 12; Ivan Sedlo, Livno i Prijedor 13; Bihać, Bugojno, Grude, Srebrenica i Zvornik 14; Banja Luka, Brčko, Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 15; Gradačac i Široki Brijeg 18; Stolac i Trebinje 22; Mostar 24°C.

Danas će u Bosni preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti dosta magle. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježije noći i ugodnijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana su kod osjetljivih osoba moguće manje poteškoće, pretežno zbog nešto izraženijeg osjeta sparine i relativno visokih temperatura. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here