Vrijeme: Sunčano uz umjerenu oblačnost

0
148

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 11 stupnjeva, Bjelašnica i Bugojno 13, Ivan Sedlo, Jajce, Livno i Srebrenica 15, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 17, Sarajevo 18, Banja Luka, Grude, Široki Brijeg i Zvornik 19, Bijeljina, Brčko, Doboj i Gradačac 20, Mostar i Trebinje 22, Neum 25 stupnjeva.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i zapadnim područjima sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

Pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će tokom dana biti lošija na zapadu zemlje.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here