Vrijeme: Sunčano uz postepeno naoblačenje

0
210

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na području Krajine. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Sokolac 7; Bugojno i Ivan Sedlo 10; Jajce, Sarajevo i Srebrenica 11; Bihać, Livno i Sanski Most 12; Banja Luka i Prijedor 13; Bijeljina i Zvornik 14; Brčko 15; Grude 16; Gradačac 17; Trebinje 18; Mostar i Neum 21°C.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni postepeno povećanje oblačnosti sa zapada će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni ujutro će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Sunčano vrijeme će pozitivno djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Nakon svježijeg jutra, tokom dana će sa porastom temperature biti ugodnije. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here