Vrijeme: Sunčano, ponegdje umjerena oblačnost

0
209

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 14 stupnjeva, Bjelašnica i Bugojno 15, Ivan Sedlo 16, Livno i Srebrenica 17, Sanski Most i Sarajevo 18, Prijedor i Tuzla 19, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Grude 20, Široki Brijeg i Trebinje 21, Brčko, Doboj, Mostar i Neum 22, Gradačac 25 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i krajem dana, postupni porast oblačnosti u sjevernim područjima, može uvjetovat i kratkotrajnu kišu. Vjetar slab na momente i umjeren jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 35 stupnjeva.

Uz povoljne biometeorološke prilike i duže sunčane intervale većina populacije će se osjećati ugodnije. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U najtoplijem dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti, obzirom da će biti vruće, uz pojačan osjet sparine. Također, preporučljivo je ponašati se u skladu sa uputama nadležnih službi, naročito rizične grupe stanovništva poput hroničnih bolesnika, starijih, trudnica i djece.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here