Vrijeme: Sunčano i toplo

0
306

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica i Sokolac 15 stupnjeva, Bugojno i Srebrenica 16, Drvar i Ivan Sedlo 17, Livno 18, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 19, Tuzla i Zvornik 20, Banja Luka, Bihać, Grude i Prijedor 21, Bijeljina, Gradačac i Zenica 22, Brčko, Doboj, Mostar, Stolac i Trebinje 23, Neum 25 stupnjeva.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano i vruće. Poslije podne, mjestimično se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren u Posavini sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 30 do 36 stupnjeva.

Jutarnji sati biće ugodniji, sa odmicanjem dana je, usljed dodatnog porasta temperatura i sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je suzdržavati se od težih aktivnosti, naročito poslije podne. Također, neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, uz pridržavanje uputa ljekara.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here