Vrijeme: Smanjenje oblačnosti tokom dana

0
186

Prije podne u Bosni i Hercegovini je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim djelovima registrovana je i slaba kiša.

Temperature zraka u 11 sati: Ivan Sedlo 5 stupnjeva, Sokolac 7, Sarajevo 9, Bugojno 11, Drvar, Livno i Tuzla 12, Bijeljina, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Zenica i Zvornik 13, Banja Luka i Bihać 14, Brčko i Doboj 15, Trebinje 16, Grude, Mostar i Široki Brijeg 17, Neum i Stolac 18 stupnjeva.

Danas, u jutarnjim satima, slaba kiša se očekuje na jugu i istoku Hercegovine, centralnim i istočnim područjima Bosne. Tokom dana postupno smanjenje oblačnosti. Prije podne prvo na jugu zemlje, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stupanj.

Slično kao i proteklog dana, loše biometeorološke prilike uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Izražen osjet hladnoće, usljed znatno nižih temperatura, sjevernog strujanja i većeg sadržaja vlage u zraku, nepovoljno će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra i večeri. Opšta slika djelimično će se popraviti u drugom dijelu dana.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here