Vrijeme: Pretežno oblačno uz razvedravanje tokom dana

0
157

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom u centralnim i istočnim područjima, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan Sedlo, Sokolac 14; Bugojno 15; Jajce, Livno, Sarajevo 16; Srebrenica 17; Gradačac, Grude 18; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Brčko, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg 19; Doboj 20; Mostar, Neum, Trebinje 22;

Danas će u Bosni prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima Bosne, veći dio dana, sa povremenom i slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini lokalni pljuskovi su mogući poslije podne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 21 do 27, na jugu od 27 do 31 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Djelimično osvježenje, uz naoblaku, povremene padavine i nešto niže temperature zraka, ugodno će djelovati na većinu populacije. Efekti promjene vremena biće izraženiji u unutrašnjosti i na sjeveru zemlje. U Hercegovini sunčanije, uz ljepšu opštu sliku i ne suviše visoke temperature.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here