Vrijeme: Pretežno oblačno, kiša, grmljavina

0
546

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vedro, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 11; Sokolac 14; Ivan Sedlo 16; Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Zvornik 18; Banja Luka, Bihać, Tuzla 19; Doboj, Gradačac, Prijedor, Zenica 20; Bijeljina, Brčko, Grude, Trebinje 21; Mostar, Stolac 22;

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, veće dio dana, zapadni i jugozapadni, a u ostatku Bosne sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 23 do 29, na jugu od 28 do 33 °C.

Tokom jutra će biti ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine. U unutrašnjosti će opšta slika biti nešto lošija, u odnosu na Hercegovinu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here