Vrijeme: Postepeno smanjenje oblačnosti, sunčano

0
294

Jutros je u Bosni bilo magle ili niskih oblaka, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08 sati: Livno 2 stupnja, Bihać, Bjelašnica i Tuzla 4, Banja Luka, Gradačac, Ivan Sedlo i Sanski Most 5, Brčko, Jajce, Prijedor i Sokolac 6, Bijeljina i Doboj 7, Bugojno, Sarajevo i Zvornik 8, Grude, Srebrenica i Zenica 9, Stolac 10, Trebinje 12, Mostar 13 stupnjeva. Atmosfereki tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni, prijepodne po kotlinama sa maglom i niskim oblacima. Od sredine dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stupnja.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati. Pojava magle i nešto izraženija naoblaka u prvom dijelu dana, kod osjetljivih osoba će uzrokovati poteškoće, stoga je preporučljivo biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim naporima. Opšta slika ćeSrijeda 03.10.2018. godine Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati. Pojava magle i nešto izraženija naoblaka u prvom dijelu dana, kod osjetljivih osoba će uzrokovati poteškoće, stoga je preporučljivo biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim naporima.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here