Vrijeme: Oblačno u centralnim i istočnim dijelovima BiH

0
476

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini i jugozapadnim djelovima sunčano uz malu oblačnost.

Visina snijega u 07 sati (cm): Bjelašnica 71, Ivan Sedlo 46, Gacko 45, Sarajevo 39, Sokolac 28, Foča 22, Rudo 20, Višegrad 14, Tuzla i Zvornik 10, Bijeljina 8, Mrkonjić Grad 5, Bugojno, Doboj i Gradačac 3.

Temperature zraka u 07 sati:Bihać, Ivan Sedlo i Livno -5 stupnjeva,Bjelašnica, Drvar, Prijedor i Sokolac -4,Bijeljina, Sanski Most i Tuzla -3,Banja Luka, Bugojno, Doboj, Gradačac, Grude, Jajce i Sarajevo -2,
Široki Brijeg -1,Brčko, Mostar i Trebinje 3 stupnja.

Danas se u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje, uglavnom, sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne ili u večernjim satima naoblačenje sa sjeverozapada. U ranim jutarnjim satima u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne moguć je slab snijeg. Vjetar slab u Bosni uglavnom zapadni i jugozapadni, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu od 3 do 9 stupnjeva.

Nakon hladnog jutra u cijeloj zemlji, opšta slika djelimično će se popraviti pod uticajem stabilnijeg vremena i povremenih sunčanih intervala. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura. Duže zadržavanje naoblake u Bosni može kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće. U Hercegovini sunčanije u većem dijelu dana, pri tome neuobičajeno hladno za ovaj dio godine, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here