Vrijeme: Oblačno, u Bosni susnježica i snijeg, u Hercegovini kiša

0
694

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Bijeljina -1, Zvornik 0, Banja Luka i Zenica 2, Brčko, Ivan Sedlo, Sokolac i Srebrenica 3, Bihać, Doboj, Drvar, Livno i Prijedor 4, Bugojno, Jajce i Sanski Most 5, Gradačac i Tuzla 6, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 8, Trebinje 9, Mostar i Stolac 10, Neum 13 stupnjeva Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 924 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas će u centralnim i istočnim područjima Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno. U Hercegovini se očekuje kiša. U većem dijelu Bosne sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslije podne ili u večernjim satima i u nizinama Bosne se očekuje susnježica ili snijeg. Intenzivnije padavine u zapadnim područjima Bosne, Krajini, na sjeveru i istoku Hercegovine. Na istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak, a u ostatku zemlje slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stupnjeva.

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će nestabilno vrijeme loše djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, porast temperatura ipak će usloviti djelimično umanjenje tegoba. Uz povremeno jače udare vjetra, opšta slika će biti lošija u Hercegovini i na zapadu zemlje. Moguće su reakcije na promjenu poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here