Vrijeme: Oblačno sa slabom kišom i snijegom

0
433

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Slab snijeg pada u Krajini, sjevernim područjima i dijelu centralne Bosne. U Hercegovini lokalni pljuskovi.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Jajce, Sanski Most i Sokolac 0; Bugojno, Prijedor i Tuzla 1; Banja Luka, Doboj, Gradačac i Ivan Sedlo 2; Bijeljina, Brčko, Livno, Zenica i Zvornik 3; Grude, Sarajevo i Trebinje 5; Široki Brijeg 6; Mostar i Stolac 7; Neum 8°C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne slab snijeg će padati u Krajini, sjevernim područjima i dijelu centralne Bosne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne danas sa lokalnim pljuskovima. Na istoku Bosne danas rijetko će pasti malo kiše u poslijepodnevnim satima. Na planinama će padati snijeg. Padavine danas nisu obilne. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar većinom slab sjeverozapadnog smjera. Umjereno jakog vjetra će biti na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne, kao posljedica prolaska i slabljenja pogoršanja. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, nesanice. Sa približavanjem noći opšta slika će se popraviti usljed djelimične stabilizacije.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here