Vrijeme: Oblačno sa slabom kišom

0
173

Jutros je u Bosni oblačno vrijeme. Lokalo pada slab snijeg ili rosulja. U većem dijelu Hercegovine je pretežno vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Sokolac -2; Livno i Sarajevo 0; Bugojno, Široki Brijeg i Tuzla 1; Bijeljina, Drvar, Gradačac, Jajce, Prijedor, Srebrenica, Zenica i Zvornik 2; Banja Luka, Bihać, Brčko, Doboj i Sanski Most 3; Stolac 4; Grude 5; Mostar i Trebinje 9; Neum 10°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951hPa, za 7hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni oblačno sa slabom kišom ili rosuljom u nizinama. U višim područjima slab snijeg. U jutarnjim satima u nizinama u Bosni lokalno može padati slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

Uz nešto stabilnije vremenske prilike opšta slika će se djelimično popraviti. U većem dijelu dana preovladavaće sjeverno strujanje koje će pojačavati osjet hladnoće, stoga je preporučljivo prikladno se odjenuti. U Hercegovini će biti ugodnije, sa sunčanim periodima, pri tome će bura povremeno stvarati probleme osjetljivim osobama.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here