Vrijeme: Oblačno sa slabom kišom

0
475

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni ima i dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac 3; Bjelašnica 4; Srebrenica 6; Bugojno 7; Sarajevo 8; Bijeljina i Jajce 9; Gradačac, Grude, Široki Brijeg, Tuzla i Zvornik 10; Brčko i Ivan Sedlo 11; Bihać, Doboj, Mostar, Stolac i Zenica 12; Banja Luka i Sanski Most 13; Livno, Prijedor i Trebinje 14; Neum 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 1hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne će biti i dosta magle. U poslijepodnevnim satima lokalno može pasti malo kiše na jugu i zapadu zemlje. Vjetar većinom slab južnog i jugoistočnog smjera. Na zapadu i jugozapadu Bosne sredinom dana umjereno jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

Stabilnije vremenske prilike, uz temperature koje neće suviše oscilirati, djelovaće ugodno na većinu populacije. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su umjerene poteškoće, ponajviše zbog mjestimično izraženije naoblake. U drugom dijelu dana opšta slike će biti nešto lošija u Hercegovini, Krajini i dijelu centralne Bosne.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here