Vrijeme: Oblačno sa maglom u kotlinama

0
536

Jutros je u većem dijelu Bosne oblačno. U Hercegovini, zapadu, jugozapadu i dijelu sjeveroistoka Bosne je vedro. Po kotlinama u Bosni lokalno ima i magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -9;Livno -4; Bihać i Ivan Sedlo -3; Bijeljina, Brčko, Grude, Široki Brijeg i Sokolac -2; Banja Luka, Jajce, Stolac, Tuzla i Zvornik -1; Sarajevo, Srebrenica, Trebinje i Zenica 1; Mostar 3; Neum 5°C.

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Izgledna je dugotrajna niska naoblaka. Lokalno po kotlinama u Bosni će biti i magle. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne sunčano prije podne, zatim se očekuje povećanje oblačnosti od sredine dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Uz nešto stabilnije vremenske prilike opšta slika će se djelimično popraviti. U većem dijelu dana preovladavaće sjeverno strujanje koje će pojačavati osjet hladnoće, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. U Hercegovini će biti nešto ugodnije, sa povremenim sunčanim periodima.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here