Vrijeme: Oblačno sa kišom i pljuskovima, na sjeveru bez padavina

0
99

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno pada kiša u zapadnim i centralnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 7; Sokolac i Tuzla 8; Sanski Most 9; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sarajevo i Zvornik 10; Bihać, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Doboj, Drvar i Jajce 11; Livno, Srebrenica i Zenica 12; Grude i Široki Brijeg 16; Mostar 17; Stolac 18; Trebinje 19; Neum 20°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Bez padavina na krajnjem sjeveru Bosne. Od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C.

Tmurno vrijeme u prijepodnevnim satima, uz niže temperature, povećanu naoblaku i sjeverno strujanje, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati jače poteškoće. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati, uz porast temperatura, pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here