Vrijeme: Oblačno sa kišom i grmljavinom

0
228

Jutros je u Bosni pretežno oblačno. Na jugozapadu sa pljuskovima i slabom grmljavinom, a u centralnim područjima je registrovana slaba kiša. U Hercegovini je jutros mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 9; Bugojno i Jajce 10; Drvar i Livno 11; Sanski Most 12; Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 13; Gradačac i Trebinje 14; Bihać i Grude 15; Neum 16; Brčko, Mostar i Stolac 17°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933hPa, za 9Pa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se ne prognoziraju u istočnim područjima. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C.

Uz povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, u vidu glavobolje, nervoze, manjka koncentracije. Pri tome će opšta slika, uz izraženiju nestabilnost, biti lošija u Hercegovini i na zapadu zemlje. Preporučljlivo je umanjiti aktivnosti.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here