Vrijeme: Oblačno, padavine u poslijepodnevnim satima

0
203

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -5; Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most i Tuzla 0; Banja Luka, Ivan Sedlo, Livno, Sokolac i Zenica 1; Sarajevo 2; Grude 4; Bihać, Mostar, Stolac i Trebinje 6; Neum 7°C.
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima lokalno veoma slaba kiša. Nove padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. U nizinama većinom kiša, rijeđe je moguća susnježica, a u višim područjima snijeg. Jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar prije podne slab. U drugoj polovini dana se očekuje jačanje juga. U poslijepodnevnim i večernjim satima će biti i jakog vjetra južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje praćeno padavinama koje će postepeno zahvatiti cijelu zemlju, negativno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba biće izraženije. Moguće su meteoropatske reakcije poput promjena raspoloženja, glavobolje, malaksalosti, nesanice. Opšta slika će biti lošija na zapadu i u Hercegovini.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here