Vrijeme: Jutro sa prolaznom kišom, poslijepodne smanjenje oblačnosti

0
127

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo 12; Livno 13; Bihać, Drvar i Zenica 14; Grude, Prijedor i Sanski Most 15; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Jajce, Široki Brijeg i Tuzla 16; Bijeljina, Gradačac, Sarajevo, Stolac i Trebinje 17; Mostar 18; Neum 19°C.

Danas u većem dijelu Bosne oblačnije prije podne sa prolaznom kišom, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Pretežno oblačno vrijeme bi se zadržalo u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se jača kiša prognozira u jutarnjim satima, a zatim slabljenje i postepen prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jačim udarima brzine 40 do 55 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

Slično kao u dane vikenda, uz lošije biometeorološke prilike, kišu i južno strujanje u Hercegovini i na zapadu. Tegobe kod osjetljivih osoba povremeno će biti jače izražene. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nesanice, malaksalosti. Sa odmicanjem dana, negativni uticaj vremena će oslabiti.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here