Vrijema: U većem dijelu BiH, sunčano

0
212

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovine sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Sokolac 4; Bjelašnica 6; Drvar 9; Bugojno, Ivan Sedlo, Srebrenica 10; Grude, Jajce, Livno, Sarajevo, Tuzla, Zenica 11; Banja Luka, Brčko, Sanski Most, Široki Brijeg 12; Bijeljina, Prijedor 13; Doboj, Stolac, Zvornik 14; Mostar, Trebinje 15; Gradačac 18; Bihać 19; Neum 20;

Danas će u većem dijelu naše zemlje preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne su mogući pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom. U večernjim satima i u noći sa srijede na četvrtak porast naoblake sa sjeverozapada praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar, veći dio dana, umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 23 do 29 °C.

Usljed pogoršanja vremenskih prilika, opšta slika će biti lošija u cijeloj Bosni i Hercegovini. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, glavobolje, nervoze, problemi sa snom. Hroničnim bolesnicima savjetujemo oprez, obzirom da će se osjet hladnoće postepeno pojačavati zbog nižih temperatura i povećanog sadržaja vlage u zraku, izraženije sa noćnim satima. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here