Vodostaj na brani Modrac viši za 53 centimetra i na rubu prelijevanja

0
314

Vodostaj na brani HA Modrac kod Lukavca je 199,25 m.n.m. i svega je 0,75 m.n.m. od tačke preljevanja (iznosi 200 m.n.m.), a u odnosu na jučer vodostaj je viši za 53 centimetra. Kako navode iz Federalne uprave civilne zaštite ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Zbog kišnih padavina na području općine Lukavac, općinski načelnik je na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite, donio odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području općine Lukavac, prenosi Anadolija. U toku noći, došlo je do stabilizacije vremena, tako da su vodostaji u opadanju ili u stagnaciji.

Najviše kiše palo u Krajini

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je žuti meteoalarm za područje Tuzlanskog kantona, zbog očekivanih grmljavinskih procesa.

Količine padavina u protekla 24 sata imala je sljedeće vrijednosti (u mm): Banja Luka 18, Doboj 16, Gradačac, Jajce i Tuzla 13, Čemerno 12, Bijeljina i Sanski Most 11, Nevesinje i Prijedor 10, Bihać, Bileća i Bjelašnica osam, Bosanski Novi i Mrkonjić Grad sedam, Gacko i Zenica šest, Han Pijesak, Ivan Sedlo, Sarajevo i Trebinje pet, Zvornik četiri, Mostar tri, Bugojno i Livno dva mm.

Pronađena tri NUS-a

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od Gradske službe civilne zaštite Gradačac o postojanju eksplozivnog sredstva. O primljenoj informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

Operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo primio je dvije informacije o pronalasku eksplozivnih sredstava i to u naselju Hadžići, općina Hadžići, gdje je pronađen jedan nepoznati NUS, te u naselju Žunovnica, općina Hadžići, pronađen je još jedan nepoznati NUS.

O primljenim informacijama obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedena neeksplodirana ubojna sredstva preuzeli u toku jučerašnjeg dana.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here