Vlasnici pasa koji redovno šetaju sa svojim ljubimcima zdraviji su i sretniji

0
277

Vlasnici pasa uživaju u vremenu koje provode sa svojim mezimcima. Samo tri odsto ispitanika reklo je da im šetnja sa psom predstavlja mučenje.

Osam od 10 vlasnika pasa s vremena na vreme izvode ljubimca u šetnju samo da bi uživali u miru i tišini.

Pored toga što vode psa na trening, 73 odsto vlasnika smatra da je šetnja odlična terapija protiv stresa. To im daje vremena da razmišljaju i imaju malo mira i vremena za sebe.

Jedan od pet vlasnika rekao je kako je donio neku važnu životnu odluku upravo dok je šetao psa, kao što je preseljenje, kupovina kuće, raskid emotivne veze ili davanje otkaza.

Šetnja psa je jedan od najvažnijih zadataka koji imaju vlasnici pasa, piše Independent. Kako je šetnja veoma zdrava i korisna za psa, tako je odlična i za vlasnika. Sklanjanje iz stresne sredine i uživanje u tišini čini čuda za psihu vlasnika, a tu je i fizička aktivnost.

Preporučuje se da svakoga dana idete u šetnju od najmanje 30 minuta sa vašim ljubimcima, a 97 odsto vlasnika reklo je da uživa u šetnjama sa psom. Čak četvrtina njih se osjeća loše kada ne mogu zbog vremenskih prilika ili obaveza da prošetaju ljubimca. (Indepedent)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here