Vlada Kantona Sarajeva pomoći će izgradnju doma “Partizan” u Kreki (Foto)

2
798

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo, na čelu s premijerom Edinom Fortom, posjetila je danas Tuzlu i mjesnu zajednicu Kreka.

U sastavu delegacije, osim Forte, bili su: i ministri pravde i uprave, zdravstva, komunalne privrede i infrastrukture i privrede Lejla Brčić, Amela Sofić, Srđan Mandić i Haris Bašić.

Tokom sastanka u Gradskoj upravi Tuzle, bilo je riječi o namjeri Vlade KS da finansijski podrži izgradnju novog doma “Partizan” u Kreki.

Forto je rekao da Vlada KS upućuje tuzlanskim vlastima dobru namjeru da sa oko 85.000 maraka pomogne izgradnju objekta i uređenja kompleksa sportskih terena.

– Riječ je o simboličnoj podršci, ali na ovaj način želimo da pokažemo da smo spremni na saradnju i realizaciju zajedničkih projekata“, poručio je premijer Forto.

Dodao je kako je želja ove vlade da uspostavi stalni kontakt sa Tuzlom.

– Mi želimo da budemo jedni uz druge i radimo zajedno – naglasio je premijer Forto.

Grad Tuzla je u budžetu za izgradnju spomenutog doma izdvojio oko 435.000 maraka. Trenutno se vrši odabir izvođača radova, dok bi novi objekat trebao biti završen u 2020. godini, rečeno je ovom prilikom.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, domaćini i gosti posjetili su lokaciju nekadašnjeg Doma DTV “Partizan”, gdje su ih, osim predstavnika MZ Kreka, dočekali članovi Udruženja građana “Kreka” na čelu sa predsjednikom UO Udruženja, Dervišom Čičkom.

UG “Kreka” inicijator je obnove zgrade Doma “Partizan”, na čemu istrajava već desetak godina, a intenzivno posljednje četiri godine. (tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

2 Komentari

  1. HVALA na pomoci ali bolje bi nam pomogli kada bi pogurali izmjene Zakona o pripadajucim prihodima ,ovako nije baš jasno sa cijim to parama nam pomažu.

    • Uglavnom, sasvim je svejedno: valjda je bolje da pomažu, nego da ne pomažu: daru, ili što god da je, ne bi trebalo “gledati u zube”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here