Vlada FBiH bira tri nova člana Nadzornog odbora Aluminija, poništen stari konkurs

0
272

Vlada FBiH poništila je javni konkurs za izbor tri člana Nadzornog odbora Aluminija, koji trebaju zastupati državni kapital, te je raspisala novi.

Trenutna tri člana NO Aluminija u ime državnog kapitala FBiH Zdenko Klepić, Igor Planinić i Vedrana Smiljanić izabrana su 11. januara.

Oni su bili imenovani na tromjesečni period, odnosno do provedbe procedure za imenovanje tri člana NO-a na puni mandat, dok su preostala četvorica imenovana na četverogodišnji period.

Nakon što je Aluminij isključen s elektroenergetske mreže, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić prošle sedmice je kazao da Vlada Federacije staje uz radnike i da očekuju informacije Nadzornog odbora i Uprave o načinu gašenja ovog mostarskog kombinata.

“Mi ćemo se pobrinuti za sve radnike koji trebaju u penziju. Vlada FBiH će pomoći radnicima da im se uveže staž i odu u zasluženu penziju. Nastavit ćemo razgovarati s mogućim strateškim partnerima. Ne vjerujem da će obustava rada ili odlazak u stečaj promijeniti nakane mogućih investitora jer su upoznati da je dosadašnji način rada Aluminija bio nemoguć”, kazao je Džindić.

(klix)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here