Više zemljotresa kod Ohrida – građani noć proveli u strahu

0
482

Građani Ohrida proteklu noć proveli su u strahu budući da je na ohridskom epicentralnom području registrovano više zemljotresa, od kojih je najjači iznosio 4,2 stepena po Rihterovoj skali.

Najjači zemljotres se osjetio četiri minuta nakon ponoći, a njegov epicentar bio je 11 kilometara sjeverno od Ohrida i šest kilometara istočno od sela Kosel, na dubini od dva kilometra, saopštile su seizmološke opservatorije.

Ovom zemljotresu prethodila su dva slabija, a nakon njega uslijedila je serija od još nekoliko potresa, piše Srna.

U 23:45 sati izmjeren je zemljotres jačine 2,8 stepeni, kome je prethodio još jedan sa magnitudom od 3,1 stepeni po Rihteru, koji je registrovan u 21:38 sati. U 00:37 sati sa magnitudom 2,7 stepeni, u 00.54 sati sa jačinom od 3,5 stepena, u 1:02 sati sa intenzitetom 2,9 stepeni i u 1:10 sati sa jačinom od 3,3 stepena po Rihteru.

Ohridsko seizmološko područje na jugozapadu Makedonije gotovo tri sedmice potresaju zemljotresi. Od 18. juna do danas registrovano je više od 1.200 zemljotresa.

Najjači zemljotres registrovan je 3. jula u 13:18 sati sa magnitudom od 5,1 stepeni po Rihteru. Potres je izazvao uznemirenost kod lokalnog stanovništva i turista, a prijavljena je i manja materijalna šteta.

Od tog zemljotresa mnogi građani spavaju u svojim vozilima ili šatorima pod otvorenim nebom.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here