Više hiljada građana okupljeno na skupu “Pravda za Davida” u Banjaluci

0
329

Na Trgu Krajine u Banjaluci okupilo se nekoliko hiljada građana na skupu “Pravda za Davida”, a organizovan je u cilju otkrivanja istine o slučaju ubistva Davida Dragičevića, mladića iz Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

Davor Dragičević, Davidov otac, prethodno je tražio ostavke Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Darka Ilića, načelnika uprave za organizovani kriminal MUP-a RS, Darka Ćuluma, direktora Policije RS, Željka Karana, patologa i načelnika Zavoda za sudsku medicinu RS, Želimira Lepira, glavnog banjalučkog okružnog javnog tužioca i Dalibora Vreće, tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

“Ostavke zahtijevam zbog moralnih razloga, a njihovu krivičnu odgovornost će utvrditi Tužilastvo BiH”, rekao je Dragičević.

On je tražio i da se do početka skupa “Pravda za Davida” uhapse Filip Ćulum, Đordje Rađen, Zoran Bošnjak, Mikica Marjanac, Siniša Kojdić i inspektor Bojan Karanović, a da se pod mjere nadzora stave oni koji su održali press konferenciju MUP-a RS 26. marta.

“Ne budu li ispunjeni ovi naši zahtjevi, mi ne odlazimo s trga Davida Dragičevića”, rekao je Dragičević i dodao da će za sve ostalo što se bude događalo poslije 18 časova odgovornost snositi predstavnici vlasti, MUP-a i tužilaštva.

Pred početak skupa okupljeni su pjevali pjesmu “Klinac iz geta” te uzvikivali “Pravda za Davida” i “Ubice”.

David Dragićević je mladić iz Banjaluke čije je tijelo pronađeno na ušću riječice Crkvena u Vrbas, šest dana nakon što je nestao. Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv nepoznatih počinioca za ubistvo Dragičevića u kojoj se navodi da je mladić ili gurnut u Crkveniu ili je upao bježeći od počinilaca.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here