Vijećniku Ajanoviću presuđeno zbog klevete vijećnika Kadića

5
1635

Vijećnik Mirnes Ajanović nepravomoćno je u Općinskom sudu u Tuzli osuđen za klevetu koju je izrekao na sjednici Gradskog vijeća prema vijećniku Edimu Kadiću, saznaje Tuzlalive portal.

Nekad u istoj stranci, sada ljuti protivnici – Ajanović i Kadić

Presudom sutkinje Šejle Ćatić Ajanović, koga je zastupao advokat Bakir Hećimović iz Tuzle, zbog nanošenja štete ugledu tužitelja i zaštite od klevete dužan je Kadiću na ime nematerijalne štete isplatiti iznos od 1.500 maraka, sa zakonskom kamatom od 21. februara 2018. godine pa do isplate duga, kao i da na ime sudskih troškova nadoknadi iznos od 496,80 maraka, stoji u presudi, koja je donesena 17. decembra prošle godine.

Kadić je, putem opunomoćenika Amira Omerčehajića, 21. februara prošle godine podnio tužbu za zaštitu od klevetu protiv pravnika Mirnesa Ajanovića, zbog toga što je na sjednici Gradskog vijeća, održanoj 29. novembra 2017. godine, iznio, kako se navodi u tužbi, “niz neistina i klevetničkih sadržaja” o Kadiću (pomoćniku direktora JZU Gradske apoteke Tuzla), čime je “nanesena šteta ugledu tužitelja kao čovjeka i vijećnika.

Ajanović je na spomenutoj sjednici GV iskazao sumnja da su Kadić i direktorica Gradskih apoteka, Aida Nišić, prilikom nabavke lijekova od dobavljača uzeli rabat od oko dva miliona maraka.

– Ja nisam odgovorno lice, ja sam pomoćnik direktora, a ako će se nešto vezano za nabavke raditi, odluku donosi Upravni odbor, što bi Ajanović kao advokat trebao znati – izjavio je tužitelj Edim Kadić. (tl)

Download PDF

5 Komentari

 1. Hajde neka je neko odero ovog sitnog politikantskog manipulatora i osvjedočenog kriminalca povezanog sa svim kriminogenim strukturama u gradu.
  Kako sam čuo,imao je zaștitu i tužilaštva zbog denunciranja svog bivšeg mentora Balijagića, koji je zbog toga trenutno “na službenom putu” u Hrvatskoj.
  Sličnu saradnju imao je i sa slučajem dilera Kodže, koga je servirao tužilaștvu i učinio veliku uslugu njegovim poslovnim konkurentima koju je ,bar tako se priča, debelo naplatio.

  • Ako se saberu njegove neuspješne advokatske “odbrane”, ispada da je on često gubitnik, pa bi klijenti to morli znati, da ne bacaju novac na amatera u pravu

 2. Ha,ha,ha,
  Več je legendarna stara tuzlanska kletva:
  Dabogda te Mirnes iz usta hvalio i na sudu branio!
  Nije vic što je on nekako završio to pravo nego je vic što ga je doktorirao!
  Eee moj Džasmine čime li ovakve karikature tebe ucjenjuju i vrte oko malog …..!?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here