Vijeće ministara o danas o graničnim prelazima sa Srbijom i sirijskim izbjeglicama

0
564

Vijeće ministara BiH danas bi trebalo da razmotri Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH od januara do septembra ove godine, te Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između BiH i Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima.

Na dnevnom redu je i Nacrt memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti medija između Ministarstva komunikacija i transporta BiH i Kancelarije za informisanje Državnog savjeta Kine.

Na sjednici bi trebalo da bude razmotren Prijedlog odluke o odobravanju nabavke, načinu nabavke i maksimalnom iznosu sredstava za kupovinu poslovnog prostora za potrebe Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH u Banja Luci, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe Prijedlog odluke o utvrđivanju opravdanih razloga humanitarne prirode za produženje privremenog boravka državljanima Sirije, koji je sačinilo Ministarstvo sigurnosti BiH, te Prijedlog odluke o utvrđivanju minimuma procesa rada u Radio-televiziji BiH za vrijeme trajanja štrajka, koji je sačinilo Ministarstvo kuminikacija i transporta BiH.

Iz Vijeća ministara BiH najavljeno je da bi ministri trebalo da razmotre i Nacrt protokola o izmjenama i dopunama Protokola između Vijeća ministara i Saudijske Arabije o međusobnoj zamjeni nekretnina – zemljišta za izgradnju diplomatskih predstavništava u Sarajevu i Rijadu. (s)

 

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here