Video: Sloboda i ekipa All Stars West pobjednici turnira veterana u Tuzli (Foto)

0
1611

Rukometaši tuzlanske Slobode i rukometašice internacionalne ekipe All Stars West pobjednici su 2. međunarodnog turnira veterana „Tuzla 2017“, koji je danas završen u Tuzli.

Sloboda je u finalu pobijedila ekipu Travnika 6:5, dok je u borbi za 3. mjesto tim Stara škola iz Subotice nakon „sedmeraca“ bio bolji od Goražda 9:8. U regularnom vremenu susret je završen bez pobjednika 6:6.

Kapitenu Slobode Dušanu Mičeviću pobjednički pehar uručio je proslavljeni internacionalac iz mađarskog Weszprema i reprezentativac Srbije, Momir Ilić.

Mičeviću je, ujedno, uručen diploma počasnog člana UG “Veterani RK Sloboda” u znak zahvalnosti za doprinos razvoju rukometa u Tuzli. Diplomu je uručio Vlado Jović, a Mičević nije mogao zadržati emocije, zaplakao je, a poslije se zahvalio na velikom priznanju. ispraćen je burnim aplauzom svih učesnika turnira.

U konkurenciji rukometašica pobijedila je ekipa All Stars West, sastavljena od bivših igračica iz zemalja okruženja, koja je u odlučujućem susretu bila bolja od tuzlanskog Jedinstva rezultatom 6:5.

Kapitenici pobjedničke ekipe Almi Mešković pehar je uručio Saša Bratić, poznati rukometni menadžer i bivši igrač njemačkog Kiela, koji je karijeru počeo u tuzlanskoj Sloboda Solani.

U susretu za 3. mjesto ekipa All Stars East bila je bolja od Bihaća rezultatom 5:2.

Predsjednik UG „Veterani RK Sloboda“ Tuzla, Vlado Jović, izrazio je zahvalnost ekipama iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, te dvjema internacionalnim ekipama, na dolasku na turnir koji će po dobroj organizaciji, ali i lijepom druženju, sigurno ostati u sjećanju oko 200 sudionika.

Današnji rezultati:

Grupa 1:
Sloga (Doboj) – Dobova (Slovenija) 7:9

Tabela grupe 1:
Sloboda I 5 bodova
Goražde 4
Dobova 2
Sloga 1

Grupa 2:
Stara škola (Subotica) – Križevci (Hrvatska) 6:3

Tabela grupe 2:
Travnik 6
Stara škola 4
Sloboda II 2
Križevci 0

Za 7/8. mjesto:
Sloga – Križevci 7:8

Za 5./6. mjesto:
Dobova – Sloboda II 6:8

Za 3./4. mjesto:
Goražde – Stara Škola 6:6, sedmerci 8:9

Finale:
Sloboda I – Travnik 6:5

Rukometašice:
All Stars West – Jedinstvo 6:5, All Stars East – Bihać 5:2

Konačan poredak:

All Stars West 6
Jedinstvo 4
All Stars East 2
Bihać 0 (TL, Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here