Veterani RK Slobode osvojili “Trofej Srbije” (Foto)

0
711

Veterani Rukometnog kluba Sloboda iz Tuzle pobjednici su 24. tradicionalnog međunarodnog “Trofeja Srbije”, koji se organizira pod pokroviteljstvom RS Srbije. Na trodnevnom takmičenju koje je održano u sportskoj dvorani “Vlade Divac” u Vrnjačkoj Banji, tuzlanski “crveno-crni” su savladali sve svoje rivale i sasvim zasluženo osvojili titulu na prestižnom turniru koji se organizira unazad 24 godine.

Veterani Slobode najprije su pobijedili ekipu Goč Vrnjačka Banja sa 10:8, a potom i Goč Merkur, također iz Vrnjačke Banje, sa 15:8. U utakmici koja je odlučivala o pobjedniku turnira, veterani Slobode savladali su ekipu Velike Drenove sa 10:8.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je nekadašnji reprezentativac BiH i član zlatne Slobodine generacije Amir Muratbegović, dok je najbolji strijelac također nekadašnji reprezentativac BiH Bakir Buljugija.

U ženskoj konkurenciji titula je pripala rukometašicama Sombora, koje su bile pojačan igračicama iz Pančeva i Novog Sada. Najbolja igračica ženskog turnira je svestrana Milica Antić, koja je pored ekipnih obaveza bila i u ulozi arbitra na muškom dijelu turnira.

Boje veterana RK Sloboda u Vrnjačkoj Banji branili su: Edin Skokić, Edin Salkić, Damir Mujezinović, Damir Bećirović, Samir Bećirović, Denis Merdanović, Bakir Buljugija, Amir Muratbegović, Nedim Đug, Eldar Kadić i Zlatko Cipurković, dok je ekipu s klupe predvodio Vladimir Jović, predsjednik UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla.

Vrijedi napomenuti kako Veterani RK Slobode u posljednjih osam utakmica nemaju poraz. U julu su suvereno osvojili turnir “Tuzla 2017” sa četiri pobjede u nizu, potom su pobijedili RK Gračanicu u humanitarnoj utakmici, da bi u Vrnjačkoj Banji upisali nove tri pobjede.

Do kraja godine Veterani RK Sloboda planiraju učešće na međunarodnim turnirima u Somboru i Subotici, saopćeno je iz Pres službe UG “Veterani RK Sloboda”.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here