Veliki povratak Eddieja Murphyja

0
196

Kompanija Netflix objavila je trailer za film “Dolemite Is My Name”, koji se toliko dopao obožavaocima Eddieja Murphyja, da ga već svrstavaju među favorite za prestižnu nagradu Ockar, prenosi NME.

Nakon niza filmova koji su doživeli neuspjeh na blagajnama i koje je “iskasapila” kritika, Murphy se na veliko platno vraća u biografskom filmu o komičaru i muzičaru Rudyju Rayu Mooreu. Pored Murphyja, impresivnu glumački ekipu čine Chris Rock, Wesley Snipes, Craig Robinson, Keegan-Michael Key i Tytus Burgis, dok režiju potpisuje Craig Brewer, prenosi NME.

U prvim reakcijama na internetu, obožavaoci hvale Murphyja, predviđajući mu nominaciju za nagradu Oscar.

Murphy je za prestižnu zlatnu statuu bio nominovan 2007. godine, za sporednu mušku ulogu u filmu “Djevojke iz snova” (Dreamgirls), ali je ona otišla u ruke Alana Arkina, za ulogu djeda u filmu Little Miss Sunshine.

Fanovi na Twitteru ocjenjuju da je on tada bio “opljačkan” i da je vrijeme da se nepravda ispravi.

Scenarista i producent filma “Dolemite Is My Name”, Lary Karazewski, istakao je Rudiyu Rayu Mooreu svojevremeno obećao da će njegovu neverovatnu životnu priču prenijeti na veliko platno.

“Zahvaljujući strasti zvijezde/producenta Murphyja i režisera Brewera, taj dan je konačno došao”, napisao je Karazewski koji je još po završetku snimanja izjavio da će Murphy publiku oboriti s nogu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here