Velika akcija policije u Uljaniku: Za sada uhićeno 12 osoba

0
437

Policija je za N1 televiziju potvrdila da su PNUSKOK Rijeka i ŽDO Rijeka krenuli u akciju i uhićenja vezano za kriminalističko istraživanje koje se odnosi na restrukturiranje Uljanika.

Krim istraživanjem je obuhvaćeno 12 osoba. Očekuje se da će biti provedene brojne pretrage domova, ureda i da bi sve moglo potrajati cijeli dan. U akciji sudjeluje 100 policajaca.

Sve je komentirao Samir Hadžić, jedan od članova Nadzornog odbora Uljanika.

– Znam da su postupanja u tijeku, a jesu li krenula uhićenja, nemam tu informaciju. Ako su krivi, onda mi je drago. Vjerojatno će se brzo saznati tko je u pitanju – rekao je Hadžić za N1.

Podsjetimo, paralelno s postupanjem policije, radnici Uljanika izašli su na ulicu ispred brodogradilišta te su, prešetavajući je, blokirali promet.

– Prešetavat ćemo po ulici. Želimo da se čuje za nas, ne želimo napraviti probleme građanima, ali želimo da se zna da smo spremni i na druge korake kako bismo spasili brodogranju – rekao je u utorak uoči izlaska na ulicu Boris Cerovac.

– Ako dođe do stečaja svi će izgubiti, ne samo mi, izgubit će i brodovlasnici. Svima treba biti cilj da dođe do programa restrukturiranja – kazao je.

Do uhićenja je došlo i već je 12 privedenih.

Neki od uhapšenih su: Gianni Rossanda, donedavni predsjednik Uprave Uljanika;Anton Brajković, bivši predsjednik uprave Uljanika;Dragutin Pavletić, nekadašnji direktor Uljanik Plovidbe;Maksimilijan Percan, šef uprave 3. maja;Marinko Brgić, bivši član uprave Uljanika:Veljko Grbac, bivši član uprave Uljanika; predsjednik uprave 3. maja Maksimilijan Percan.(mhr,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here