Velić: Svakome respekt, ali nikoga se ne treba plašiti!

0
1053

U okviru 21. kola prvenstva BiH za košarkaše ekipa tuzlanske OKK Slobode sutra igra veoma važnu utakmicu protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada.

Ivan Velić, novi trener OKK Slobode (Snimio: Miroslav Petrovic)

Novi trener Ivan Velić imao je na raspolaganju samo četiri dana da upozna ekipu i pripremi je za susret sa teškim protivnikom.

– Sloboda je u sezoni promijenila tri trenera i to ni za koga nije dobro. Razumijem stanje, moramo se dignuti i fizički i mentalno kako bismo, prije svega, obezbijedili opstanak, ali bit će zaista teško – prvi su dojmovi Velića nakon preuzimanja tuzlanskih košarkaša.

Napomenuo je da iz lige ispadaju tri ekipe, svako će se grčevito boriti da ostane, sve su se ekipe pojačale, bit će izuzetno teško.

– Što se tiče samih igrača, domaći su u dosta dobrom stanju, zahvalni su i dobri momci. U igri sa strancima uvijek je, da tako kažem, lutrija. Ova dva stranca u ekipi (Taylor i Harris) još se nisu dovoljno prilagodili. Generalno, tu je klub mogao i bolje proći. Šta je, tu je, pokušat ćemo se dobrim radom i pozitivnom energijom izdići i ostati u ligi – napominje novi trener Tuzlaka u razgovoru za Fenu.

Sutrašnje gostovanje u Mrkonjić Gradu bit će teško, jer je i domaćin „davljenik“.

– Mladost godinama igra dobru košarku, sa istim trenerom što je također važno. Možda su u ovom momentu uigraniji od nas. Za ova 3-4 dana pokušao sam da budem što više s igračima, da se što bolje upoznamo. Svakoga trebamo respektirati, ali se nikoga ne smijemo plašiti. Kalkulacijama nema mjesta i igrat ćemo na pobjedu – napomenuo je Velić.

Zaključio je kako ekipa OKK Slobode mora igrati puno bolje u odbrani nego do sada i na tome će se posebno raditi.

Utakmica Mladost – OKK Sloboda igra se sutra od 19 sati.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here