Večeras/ Javna tribina “Naše stranke”: “Šta je Grad bez Statuta?”

0
614

Tuzla sa statusom Grada još uvijek nema Statut, što je porazno za građane koji ovdje žive.

40 mjesnih zajednica i područje koje one pokrivaju, te broj stanovnika, presudili su u odluci da Tuzla iz Općine preraste u Grad. Stoga, logično bi bilo da to, za ubuduće, bude vodilja u ulaganjima novca tih istih građana. Dakle, ispoštovati princip ravnopravnog tretmana i ulaganja novca u razvoj svih mjesnih zajenica koje Tuzlu čine gradom.

Statut je u formi nacrta usvojen još 2015. godine, ali prijedlog još nikada nije stigao u ruke gradskih vijećnika. Razlog za to je status mjesnih zajednica.

Mjesne zajednice su obespravljene i građanima je uskraćena mogućnost iskazivanja osnovnih potreba u sredinama u kojima žive.

Građani imaju velikih problema, posebno u rubnim mjesnim zajednicama u kojima nemaju vodu, struju, toplotnu enegiju, puteve, te osiguran život dostojan čovjeka.

To nije ono što stanovnici jednog grada žele!

Promijenite to i sudjelujte na Javnoj tribini Naše stranke, koja će se održati 15. novembra u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, sa početkom u 18 sati.

Uz goste Tribine: Vehida Šehića iz Foruma građana Tuzle, Nasihu Pozder potpredsjednicu Naše stranke, Samira Fazlića, vijećnika općine Centar Sarajevo te Derviša Čička, člana Glavnog odbora Naše stranke, imat ćete priliku slobodno iskazati svoje stavove i mišljenja zajedno sa našim panelistima o statusu mjesnih zajednica, gdje se sudjeluje i počinje kreirati politika.

Zaista je puno problema koje zajedno možemo brzo riješiti i zato se ne ustručavajte da dođete i uključite se u raspravu na Javnoj tribini Naše stranke u srijedu u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here