Vaša pisma: Tražimo obraćanje gradonačelnika Imamovića

2
525

Iz Udruženja kupaca SPO 15. maj dobili smo pismo s molbom da ga objavimo, što i činimo, smatrajući da na taj način pomažemo da ostvare svoja ljudska prava. Pismo donosimo u cijelosti:

Poštovani kupci i sugrađani,
Gradska uprava grada Tuzla, a na naše traženje da hitno sprovede ODLUKU Gradskog vijeća istu nije još sprovela tj. nije obezbijedila priključenje objekta SPO 15.maj na elektroenergetsku mrežu još od 11. mjeseca 2017.god. Znači ODLUKA GV se u Gradskoj upravi i dalje ne poštuje i to nas kupce ponovo tjera da tražimo svoje pravo na ulici, nažalost.

Zato najavljujemo nove proteste u petak,10. 05. 2019.god. standardnom ranijom rutom- uredno i na vrijeme najavljenom u MUP-u i to: zgrada SPO 15.maj-Gradska uprava Tuzla.
Okupljanje kupaca ispred SPO 15.maj je od 12.30-13.00h.

Gradonačenik Imamović nije bio niti prisutan u zgradi Uprave kod prethodnih protesta te tražimo da sada ili izađe pred kupce i kaže da je konačno nađeno rješenje za priključak struje i „kaiš“ i za konačni završetak radova ili da to saopšti našim predstavnicima.

Pozivamo Vas da se svi organizujete i solidarišete sa nama i podržite! Pozivamo sve kupce i građane, udruženja, a posebno medije da nas prate i podrže naše aktivnosti sve dok se naši zahtjevi ne ispune!

Mi još ispaštamo za tuđi kriminal a sutra možete to biti i VI! (UK SPO 15.maj Tuzla)

Download PDF

2 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here